8.9.10

Taloc's Hollow

Πληροφορίες από το internet, τον Aflatun και τον Nightflower.



Τί είναι το Taloc's Hollow;
Ένα solo instance  - δηλαδή ο κάθε παίχτης μπαίνει μόνος του.


Είναι για Elyos ή για Asmodeans;
Είναι και για Elyos, και για Asmodeans.


Γιατί με ενδιαφέρει αυτό το "Taloc's Hollow";
Γιατί έχει drops, quests, exp, gather. Quest για stigma slot. Μπορεί να βρεις armor και weapon! Επίσης μπορείς (ρεαλιστικά) να περιμένεις να σου πέσει καλό χρυσό κόσμημα.


Πότε μπορώ να πάω στο Taloc's Hollow;
Πρέπει να είσαι lvl 51 μέχρι 55 και να έχεις πάει στην Balaurea.
  • Οι Elyos θα πάρουν αυτόματα το entry mission ('Friends For Life'), όταν προχωρήσουν λίγο τα campaign τους. 
  • Οι Asmodians θα πάρουν αυτόματα το entry mission ('The Aether Must Flow'), όταν τελειώσουν το ’Crash of the Dredgion’.


Πώς μπαίνω στο Taloc's Hollow;
Το instance αυτό βρίσκεται στο νότιο-δυτικό μέρος του Inggison (Taloc's Forest), υποτίθεται μέσα στο μεγάλο δέντρο.
  • Οι Elyos μιλάνε στον NPC Lothas,
  • Οι Asmodeans στον NPC Taloc's Messenger.


Θα τα βγάλω πέρα μόνη/μόνος μου;
Ναι. Ό,τι class και να είσαι. Άλλωστε υπάρχει βοήθεια - θα μεταμορφωθείς σε δενδράνθρωπο με πολύ HP/MP, θα έχεις NPC βοηθό, θα έχεις skills (από items) ειδικά για εκεί μέσα.
  • Taloc Fruit: Σε μεταμορφώνει, αυξάνει HP και MP
  • Taloc's Tear: Ranged attack AoE
  • Shisir's Magic Stone: Ranged attack
  • Gellmar's Protection Stone: Shielding
  • Lagos' Sound Bead: Mass sleep


Πόσο συχνά μπορώ να μπαίνω σε αυτό το instance;
Το cooldown είναι 46 ώρες.


Πώς είναι μέσα;
Δες τον χάρτη:
Πολύ καλύτερος χάρτης εδώ. Γενικότερα πρόκειται για σπηλιά, με elite mobs.


Άμα πεθάνω, πού σηκώνομαι;
Kisk. Βάλε οπωσδήποτε ένα kisk πριν μπεις μέσα την πρώτη φορά. Αλλιώς σηκώνεσαι όπου έχεις κάνει bind.


Πόση ώρα διαρκεί;
Μπορείς να μείνεις όσο θες, πάντως υπολόγισε για την πρώτη φορά κανένα 2ωρο.


Τι quests έχει για Elyos;
A Hard Seed to Crack (5 suspicious yellow sacks, 2.1m exp),
The Wounds of Change (),
With Friends Like These (),
Death to the Queen (6 mithril coins, 2.3m exp),
Mysterious Seed (5 mithril coins, 2.1m exp).


Τι quests έχει για Asmos;
A Hard Seed to Crack (),
Soiled Soil (1.1m exp),
The Lost Tome (),
The Struggle Within (),
Mysterious Seed (5 mithril coins, 2.3m exp),
Spawning the Sap Suckers (6 mithril coins, 2.3m exp).


Από gather τι έχει;
Voluspar (440), Tinga (430), Kuvano (420), Gossam (410).
Magical Aether στο πάτωμα (400, 425, 450).


Πού είναι το shulack NPC trader;
Είναι κρυμμένο σε μία σπηλιά, πίσω από τον καταρράκτη, πολύ κοντά και στο ίδιο επίπεδο με τον NPC που σώζεις από ένα μεγάλο mob. Η είσοδος της σπηλιάς καλύπτεται από φυτά, για τα οποία χρειάζεσαι ένα ειδικό μαχαιράκι (dorkin's knife), το οποίο πέφτει όταν σώσεις τον NPC. Άρα σώζεις τον NPC, παίρνεις το μαχαιράκι, πας στον καταρράκτη που είναι δίπλα, προχωράς κολλητά στον τοίχο για να μπεις πίσω από τα νερά, κουνάς τον cursor σου πάνω στα φυτά μέχρι να αλλάξει σε ένα ειδικό σύμβολο, και τότε κάνεις doubleclick τα φυτά για να ανοίξουν.



Πού θα βρω το journal/booklet που θέλω για το quest μου;
Μόλις σκοτώσεις το τελικό boss, και πριν μιλήσεις στον Taloc για να βγεις από το instance, κοίταξε μέσα στους καπνούς, στο πάτωμα του δωματίου του boss. Έχει ένα μικρό αντικείμενο (το βιβλίο!), που μπορείς να κάνεις use όταν έχεις το quest.


Πού είναι τα έξι "contaminated soil"; Πού είναι το "core";
Δες τον χάρτη (προσφορά του Aflatun). Έχει σημειώσει τις θέσεις αυτές (σύνολο 7 σημεία στον χάρτη).



WaLkThRoUgH


Μιλάς στον Taloc και μπαίνεις στο instance. Εκεί τον ξαναβλέπεις, και σου δίνει quests και 2 αντικείμενα (φρούτα..?). Το πρώτο αντικείμενο σε μεταμορφώνει σε δενδρ-άνθρωπο (!) με 95k HP και 54k MP. To δεύτερο αντικείμενο σου δίνει ένα AoE attack που κάνει 2.5k damage.

Να μία χαριτωμένη δεντράνθρωπος! Προσέξτε το όπλο-λουλούδι :)


Στο επόμενο δωμάτιο ξεκινάνε τα mobάκια. Όλα σχεδόν είναι elites 51-52 lvl. Ένα από τα πρώτα που αντιμετωπίζεις, η μεγαλύτερη αράχνη, ρίχνει ένα αντικείμενο που σου δίνει 7k ranged attack.



Όπως προχωράς, ψάχνε για μπαλώματα στο έδαφος, εκεί έχει κάποια items που θες για ένα από τα quests (πιο πριν, σε αυτό το άρθρο, υπάρχει χάρτης με τις συγκεκριμένες τοποθεσίες). Επίσης ψάχνε για τα συντριβάνια που όταν τα κάνεις use γεμίζουν το HP ή/και το MP σου.

Συνεχίζεις στην επόμενη αίθουσα. Εκεί βρίσκεις τρία κουκούλια με αιχμαλώτους. Μπορείς να ελευθερώσεις έναν από αυτούς, κι αυτός θα έρθει μαζί σου (μέχρι πριν από το τελικό boss) να σε βοηθάει. Το πρώτο έχει έναν cleric, αλλά επειδή αυτός κάνει heal μόνο όταν το hp σου πέσει πολύ, οι περισσότεροι δεν τον προτιμούν. Το δεύτερο έχει ένα tank. Το τρίτο είναι κενό. Μίλα σε κάθε κουκούλι πριν το ανοίξεις, για να δεις πού είναι ο NPC που προτιμάς.

Συνεχίζεις πάνω αριστερά. Στο δεξί σου χέρι έχει ένα δωμάτιο, του οποίου η είσοδος είναι γεμάτη ιστούς από αράχνες που πρέπει να καθαρίσεις. Μέσα στο δωμάτιο έχει ένα mini RB που ρίχνει το επόμενο χρήσιμο αντικείμενο, αυτό το αντικείμενο σου δίνει ένα πολύ καλό shield skill.

Σκοτώνεις.. Σκοτώνεις.. Σκοτώνεις..

Πρώτο boss: Καθάρισε τον χώρο γύρω από το boss, ειδικά μπροστά του, πριν του επιτεθείς. Άκου τις συμβουλές του Taloc (από την ταινιούλα). Καλά, μην ανησυχείς και πολύ, εδώ που τα λέμε το τρως εύκολα, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα skills των αντικειμένων.

Προχωράς το μονοπάτι πάνω στον κορμό, σκοτώνοντας τα mobs. Σε κάποιο σημείο έχει κάτι πλοκάμια στον δρόμο σου, αλλά δεν είναι επικίνδυνα - απλά ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο για να περάσεις. Προχωράς, προχωράς, μέχρι που μία μεγάλη αράχνη σου ρίχνει ένα ακόμα χρήσιμο αντικείμενο, που σου δίνει mass sleep.


Κάπου εδώ (μπορείς να) βοηθήσεις έναν NPC που του έχει επιτεθεί ένα mob. Αυτός ο καλός άνθρωπος θα σου δώσει δωράκι. Επίσης θα σου δώσει ένα μαχαίρι, το οποίο σου επιτρέπει να μπεις στο κρυφό δωμάτιο με το shulak - trader. Το κρυφό δωμάτιο είναι πίσω από τον καταρράκτη, στο ύψος του NPC που βοήθησες (περισσότερες πληροφορίες σε προηγούμενο σημείο του άρθρου, σε σχετική ερώτηση του FAQ). Εκεί μπορείς να αγοράσεις διάφορα χρήσιμα items, μεταξύ των οποίων κι ένα σφυράκι, με το οποίο σπας το αυγό πίσω από το shulak.

Δεύτερο boss:  Πάλι ο Taloc θα σου δώσει οδηγίες σε ταινιούλα (cutscene), άκουσέ τον. Στην αρχή μπορείς να ακολουθείς το boss και να σκοτώνεις τα mobs της περιοχής (είναι non-elites, οπότε μπορείς να κάνεις AoE ανά γκρουπάκι). Μετά ξεκινάς με το RB. Αυτό εναποθέτει αυγά, τα οποία πολύ γρήγορα γίνονται κανονικότατα mobs. Συμφέρει να τα σκοτώσεις, όσο είναι ακόμα αυγά, με AoE.

Για να πας στο τελικό boss: Σπας το γιγάντιο αυγό στο κέντρο του δωματίου. Βγαίνει ένα σύννεφο ομίχλης. Μπες στην μέση της ομίχλης/πίδακα, και πάτα το spacebar για να ανοίξουν τα φτερά σου. Αυτό θα σε σηκώσει προς τα πάνω. Εναλλακτικά πηδάς με glide πάνω από τον πίδακα, κι αυτός κάποια στιγμή σε σηκώνει.

Όταν φτάσεις επάνω θα βρεις άπειρα mobάκια σε 6αδες και 2άδες. Σκοτώνεις με AoE (ή τουλάχιστον ελπίζεις να σκοτώσεις με AoE) για να προχωρήσεις στο RB που είναι χωμένο λίγο πιο μέσα.


Final boss: Σε αρπάζει, σε χτυπάει κάτω, (κάτι σαν τον telepathy controller). Θέλει πολλή ώρα για να πεθάνει επειδή έχει άπειρο HP - αλλά ευτυχώς κι εσύ έχεις αρκετό. Εδώ χρησιμοποιείς τα skills των αντικειμένων που πήρες προηγουμένως, όσο πιο πολύ γίνεται. Έχει νόημα να κάνεις τα δικά σου μόνο αν έχεις κάτι πολύ δυνατό, ή αν τα skills των αντικειμένων είναι στο cooldown. Τα adds, αν προτιμήσεις να τα αγνοήσεις, εξαφανίζονται.

Όταν το boss πεθάνει, είναι πιθανόν να εμφανιστεί ένα πολύ μικρό item κάπου μέσα στην ομίχλη. Ένα journal νομίζω, το οποίο είναι χρήσιμο σε κάποιο quest (όποιος ξέρει παραπάνω, ας μου στείλει πληροφορίες να συμπληρώσω εδώ).

Όταν καταφέρεις να σκοτώσεις το final boss, ο Taloc ξανα-εμφανίζεται. Του δίνεις τα quests, παίρνεις τα ωραία σου rewards και σε κάνει teleport έξω από το instance.

5 σχόλια: