21.4.10

Dark Poeta - μικρές συμβουλές

Η Dark Poeta είναι instance για 50αριδες, Elyos και Asmos. Για να ξεκινήσετε χρειάζεστε μια ειδική πέτρα. Έχει μέγιστη διάρκεια 4 ώρες, και το τελικό boss εξαρτάται από την αποτελεσματικότητά σας.

1. Όταν πλησιάσετε την λίμνη, έχετε να πάτε γύρω της δύο φορές. Μία στην εξωτερική περίμετρο, να καθαρίσετε το aggro, και μία δεύτερη για να χτυπήσετε τα 3 bosses. Ο λόγος είναι πως τα mobάκια γύρω από την λίμνη είναι εξαιρετικά social και θα έρθουν τρέχοντας όταν ξεκινήσετε τα bosses, αν δεν τα έχετε καθαρίσει. Επίσης τα bosses έχουν ευρύτατο aggro range.


2α. Όταν έρθει η ώρα για το πρώτο boss της λίμνης, θα πρέπει να χτυπήσετε πρώτα τους "controllers" του. Συνενοηθείτε ποιος επιτίθεται σε ποιον controller. Ρίξτε τους controllers όσο πιο γρήγορα γίνεται, ενώ το tank μπαίνει για το boss. To tank ας μην χρησιμοποιήσει το iron skin του ακόμα, αρκεί βέβαια ο attack controller να φύγει πολύ γρήγορα. Οι controllers θα ξαναβγουν, οπότε ο καθένας θα πρέπει να προσέχει όποιον του έχει ανατεθεί.

2β. Ειδικά για το τελευταίο boss (όπως προχωράτε σε κύκλο), το tank θα πρέπει να σηκώσει το Iron Skin του, γιατί το boss χτυπάει *πολύ*, και μπορεί να εξαφανίσει το tank με ένα χτύπημα.

2γ. Ο healer πρέπει να είναι αρκετά κοντά στο boss, αλλά όχι μπροστά του, και να έχει σε heal range όλο το group - δεν είναι εύκολο.


3. Όταν έρθει η ώρα να ανοίξετε την πύλη προς τα Bugs, υπάρχει ένα μικρό κόλπο να γλυτώσετε λίγο χρόνο. Όπως χτυπάτε την πόρτα, θα εμφανιστεί ένα ζευγάρι από mobs στο 50% της πόρτας (που θα πρέπει να το φάτε αμέσως), κι ένα δεύτερο ζευγάρι όταν πεθάνει η πόρτα (τι γράφω θεέ μου..). Για να γλυτώσετε λίγο χρόνο, ρίξτε την πόρτα σχεδόν στα 0hp, αλλά τελειώστε την με χτυπήματα από μακριά (ranged attacks) μόνο. Το ζευγάρι των mobs θα βγει, αλλά δεν θα σας πάρουν aggro, και θα εξαφανιστούν μόλις περάσετε.


4. Ανάλογα με το run που θέλετε να κάνετε (και το τελικό boss που θέλετε να αντιμετωπίσετε), χρειάζεστε έναν συγκεκριμένο αριθμό ελάχιστων πόντων (thanx Lysergic!):
Run B: 12.100
Run A: 17.100
Run S: 20.000

1 σχόλιο: