7.1.10

Κατηγορίες mobs

Όπως είναι γνωστό, όταν επιλέγετε ένα mob φαίνεται στο πάνω μέρος της οθόνης η μπάρα με τη ζωή του. Κάτι όχι αμέσως προφανές είναι ότι, επιπλέον της ζωής, η μπάρα δίνει και άλλες σημαντικές πληροφορίες!

1. Η μορφή της μπάρας μας λέει αν το mob είναι κανονικό, ελίτ, ηρωϊκό ή θρυλικό:



Τα "κανονικά" mobs είναι τα περισσότερα που βλέπουμε στο παιχνίδι και κάποιος χαρακτήρας παρόμοιου επιπέδου (υποτίθεται ότι) μπορεί να τα σκοτώσει μόνος του χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Τα ελίτ mobs έχουν πολύ περισσότερα hit points από τα κανονικά και είναι φτιαγμένα για ομάδες, αν και κάποια classes μπορούν να τα σκοτώσουν solo (όσα μπορούν να κάνουν kite). Παράδειγμα τέτοιων mobs είναι όσα βρίσκονται μέσα στα instances.

Τα ηρωϊκά mobs είναι raid bosses. Έχουν πολύ περισσότερα hit points και άλλες επιπλέον ικανότητες που τα καθιστούν ουσιαστικά αποκλειστικό στόχο για γκρούπ (έχω δει όμως κάποιο από αυτά να το κάνουν solo). Παραδείγματα τέτοιων mobs είναι ο Gojira και τα τελικά boss στα instances.

Τα θρυλικά mobs είναι world bosses και χρειάζονται πολλοί παίκτες για να τα ρίξουν. Παράδειγμα: Bollvig Blackheart.


2. Ο κύκλος στο αριστερό τμήμα της μπάρας μας δείχνει αν το mob είναι aggro ή όχι. Αν είναι κόκκινος, τότε πλησιάζουμε με προσοχή!


3. Οι άσπρες τελείες μέσα στον κύκλο μας δείχνουν πόσο δυνατό είναι το mob, μέσα στην κατηγορία κανονικό, ελίτ κλπ. Μια τελεία σημαίνει ότι είναι "αρχάριο" (novice), ενώ έξι τελείες σημαίνουν "πολύ έμπειρο" (master).

1 σχόλιο:

  1. Κάποιος έγραφε ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε τα στολίδια στο δεξί μέρος της μπάρας σαν έξτρα τελίτσες.

    Διπλό τέλος στο δεξί μέρος της μπάρας? Προσθέστε 6 τελίτσες. Τριπλό τέλος? Προσθέστε 12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή