12.11.10

Οδηγός για το Lower Udas Temple (έκδοση δ')

To Lower Udas Temple είναι ένα instance για Elyos και Asmos lvl 52+. To άρθρο αυτό είναι ένας οδηγός στο Lower Udas που περιγράφει την βέλτιστη διαδρομή και δίνει επιπλέον πληροφορίες για το κάθε boss ξεχωριστά. Ο σκελετός του οδηγού βασίζεται σε άρθρο του poweriki.

Σημείωση: Για το (Upper) Udas Temple και γενικότερα για τις εισαγωγικές στο Udas Temple πληροφορίες, μπορείτε να δείτε το σχετικό ελληνικό άρθρο του blog.



Είσοδος στο Lower Udas
Για την πρώτη είσοδο στο Lower Udas θα πρέπει να έχουμε πάρει το Balic Key από το πτώμα του Nexus, από το quest Secret of the Udas Temple (Elyos) και Lair of the Dragonbound (Asmo). Συνήθως αυτό το κάνει κάποιος μόλις τελειώσει για πρώτη φορά το (Upper) Udas Temple.


Teleport στις Αράχνες
Με την είσοδο στο instance, κι αφού σκοτώσουμε τα δύο πρώτα mobs, έχουμε μπροστά μας έναν δίμετρο κρύσταλλο. Εάν έχουμε μαζί μας ένα surkana crystal (από npc μαγαζί, Jondas για Elyos), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κρύσταλλο και αυτό μας κάνει teleport πιο βαθιά μέσα στο instance, εκεί που είναι οι αράχνες, λίγο πριν τον Kingspin.


Δομή του instance
Ο χώρος του Lower Udas έχει 5 βασικές περιοχές. Δεν απαιτούνται όλες για να τελειώσουμε το instance, αλλά οι περισσότερες από αυτές έχουν τουλάχιστον ένα boss με καλά drops. H πρώτη περιοχή που θα δούμε είναι το Udas Vault. Προχωρούμε μέχρι να βρούμε το Balika Barracks.


Βήμα 1: Malika Barracks
Ο στόχος μας στα Malika Barracks είναι να πάρουμε το Shadow Prison Key από την Garha the Punisher. Η Garha έχει δύο σημεία που μπορεί να βγει, σε κάθε μία από τις 2 μεγάλες αίθουσες και φαίνεται από τον βασικό διάδρομο, οπότε θα ξέρουμε σε ποιο δωμάτιο θα πρέπει να μπούμε.

 Garha the Punisher
Όταν φάμε την Garha, προχωρούμε στον διάδρομο προς το Shadowy Prison. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συναντήσουμε την Tulia Surestep (δείτε παρακάτω). Όπως προχωράμε, θα δούμε στο δεξί μας χέρι μία πέτρινη πόρτα, στην αρχή της φυλακής. Χρησιμοποιούμε το κλειδί που πήραμε από τον Garha να την ανοίξουμε. Θέλει λίγο προσοχή γιατί αυτήν την πόρτα είναι εύκολο να μην την δει κανείς αν δεν το ξέρει.

Tulia Surestep

Η Tulia Surestep περιπολεί τους διαδρόμους της Shadowy Prison. Για τους Elyos, είναι απλά ένα mob, αλλά οι Asmodians θα πρέπει να την σκοτώσουν για το quest "Revenge's Last Link".


Βήμα 2α: Breeching Tunnels
Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε στα Toxic Caverns. Η νότια διαδρομή (δεξιά πλευρά της διχάλας) πάει στο Kingspin's Nest, ενώ η ανατολική (αριστερή πλευρά) πάει πιο βαθιά μέσα στο Toxic Cavern και τελικά στο Jotun Studio.

Στην διαδρομή θα πετύχετε την Chura Twinblade. 
Chura Twinblade

Πριν της επιτεθείτε, σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει όλη την περιοχή γιατί αλλιώς οι τριάδες των mobs που είναι κοντά θα τρέξουν να την βοηθήσουν.

Για να την σκοτώσετε, θα χρειαστείτε high accuracy γιατί h Chura έχει high evasion.

Από το 33% αρχίζει να χρησιμοποιεί το Stigma Burst που είναι ένα δυνατό AoE. She will also use evasion enhancing abilities and blinding abilities, so be sure to watch for these when executing your high damage skill chains.



Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε σε κίτρινο κύκλο την Chura Twinblade και σε κόκκινο τα mobs που θα έρθετε αν δεν τα έχετε φάει πριν επιτεθείτε στην Chura.

Συνεχίστε στο 2ο Breeching Tunnel μέχρι να βρεθείτε στο Jotun Studio.


Βήμα 2β': Kingspin's Nest



Ακολουθώντας την Νότια διαδρομή, θα φτάσετε στην φωλιά της αράχνης Kingspin. Στον δρόμο για εκεί, θα συναντήσετε ομάδες εντόμων. Χρησιμοποιήστε το AoE σας να σκοτώσετε τα μικρά, πριν την πέσετε στα μεγαλύτερα elites.



Kingspin

Ο Kingspin είναι μία γιγάντια αράχνη που κατοικεί τα πιο βαθιά τούνελ των Toxic Caverns. Δεν κάνει φοβερό damage, αλλά έχει μερικά απαίσια skills.

Το Binding Web ακινητοποιεί (και stun) όλους τους παίκτες κοντά του. Επίσης που και που θα χτυπήσει με το Powerful Brandish που είναι δυνατό μπροστινό AoE - Το tank θα πρέπει να το γυρίσει με πλάτη στο group.

Όταν φτάσει το 50% θα αρχίσει να χρησιμοποιεί συνέχεια το Exsanguinate skill, το οποίο αφενός κάνει μεγάλο damage σε ένα target, κι επιπλέον κάνει heal τον Kingspin για 12-15k HP. Εδώ θα βοηθήσουν το Festering Wound ή το Fleshcutter Arrow για να μειώσουν το heal που παίρνει ο Kingspin.

Υπάρχει η φήμη ότι ένας παίκτης που κινείται συνέχεια είναι πιο δύσκολο να μπλεχτεί με τους ιστούς του Kingspin.

Hint για Clerics: Χρησιμοποιήστε το Festering Wound από το 50% και κάτω.


Βήμα 3: Jotun Studio
Από εδώ ξεκινάν τα (πιο) δύσκολα. Ανεβείτε την ράμπα, αλλά προσέξτε τα Hero class Jotun που θα συναντάτε από εδώ και πέρα. Κάθε ένα από αυτά έχει μία πιθανότητα να ρίξει το Jotun Vault Key το οποίο θα χρησιμεύσει για το άνοιγμα του Jotun Vault στο τέλος του instance. To πρώτο boss που θα αντιμετωπίσετε λέγεται Bergrisar και είναι .. πράσινος.








 Επιλέξτε την εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.
Bergrisar


Χρησιμοποιεί δύο δυνατά AoE (Blade Storm και Hurl Wedge). Ειδικά το πρώτο skill, το Blade Storm, θέλει πολλή προσοχή γιατί ξεκινάει reflect buff στο boss

Ο Bergrisar χρησιμοποιεί επίσης το skill Thorn Carpet που βγάζει adds ("Punishment Chakras"), τα οποία κάνουν πολλή ζημιά. Αυτά δεν μπορείτε να τα βαρέσετε, οπότε προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

Παλιά το boss λεγόταν OddWood - το όνομά του άλλαξε περίπου στο 2.0 (για την περίπτωση που ψάχνετε το web).

Hint! Τα adds κάνουν πολύ damage - το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα αποφύγετε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χωθείτε ανάμεσα από τα δύο κουτιά που βρίσκονται πίσω αριστερά από το boss, έτσι ώστε να έχετε τον τοίχο πίσω σας, κουτί αριστερά και κουτί δεξιά. Έτσι τα adds δεν θα μπορούν να σας φτάσουν. Στην δική μας περίπτωση, ακόμα και το tank, εκεί έκατσε.

Αριστερά βλέπουμε διάγραμμα του Cammy152 στο aionsource. Ο χώρος που κάθεται το group (μαύρο τετραγωνάκι) και το σημείο που κάθεται τo boss (πορτοκαλί κύκλος). Γύρω από το boss (κόκκινο πολύγωνο) είναι ο χώρος που κάνει aggro και μπορούμε να τον χτυπάμε.

Συνεχίζοντας παρακάτω, βρίσκουμε άλλη μία διχάλα και καλούμαστε να επιλέξουμε πού θέλουμε να πάμε.




Συνεχίστε μέχρι να βρείτε μία διασταύρωση στους διαδρόμους. Η αριστερή διαδρομή σας πάει στον Anvilface, ένα (όχι απαραίτητο) Jotun Boss.



Anvilface

To boss αυτό μας περιμένει στην όχι-υποχρεωτική περιοχή του Jotun Studio. Καθόλη την διάρκεια της μάχης θα βάζει στον εαυτό του ένα buff που του αυξάνει το physical defense, αλλά τον κάνει πιο ευάλωτο σε μαγικές επιθέσεις, οπότε περιμένετε να δείτε αυτό το buff να ανάβει για να κάνετε τα δυνατά magic spell σας.

Το πιο δυνατό skill του είναι το Iron Maiden. Με αυτό χτυπάει όλους τους παίκτες μπροστά του, οπότε καλύτερα το tank να τον γυρίσει να κοιτάει από την άλλη. Στο 50% και στο 25% (περίπου) θα βγάλει ένα add elite με το όνομα Shatter. Ο Shatter θα μείνει μέχρι να τον σκοτώσετε, ή μέχρι να σκοτώσουμε τον Anvilface.

Όταν ο Anvilface φτάσει το 50% θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ένα AoE που λέγεται Forgestrike. Κοιτάζουμε να το αποφύγουμε γιατί βαράει πολύ και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι κακομοίριδες οι clerics (γκουχ!)



Βήμα 4: Debilkarim's Forge


Ακολουθώντας την κατάλληλη διαδρομή, βρισκόμαστε μπροστά στον Debilkarim the Maker. Η αίθουσα έχει κι άλλους πολλούς εχθρούν, τους οποίους θα πρέπει - προφανώς - να σκοτώσουμε πριν τα βάλουμε με τον Debilkarim. Ειδικά επειδή αυτό το mob χρησιμοποιεί ένα mass fear που μπορεί να μας στείλει τρέχοντας πάνω στα mobάκια.

Υπάρχουν δύο πύλες σε αυτή την αίθουσα που αξίζει να δούμε. Η αριστερή οδηγεί στο Jotun Treasure Room. Η δεξιά πύλη οδηγεί στο Blocked Passage.

Jotun Treasure Room:
Εδώ έχει ένα ή δύο treasure chests, με πιθανότητα να ρίξουν καπέλα και ζώνες. Για να ανοίξουμε την πόρτα σε αυτό το δωμάτιο, χρειαζόμαστε το Jotun Vault Key, το οποίο πέφτει (πάντα με κάποια πιθανότητα, τι νομίζατε, ότι είναι εύκολο??) από το κάθε Jotun στο instance. Βέβαια μπορεί και να μην βρούμε κανένα σε κάποιο run.

Blocked Passage:
Η πύλη στα δεξιά θα ανοίξει όταν πεθάνει ο Debilkarim. Οδηγεί σε ένα quest boss που λέγεται Gradarim the Collector και σε μερικά ακόμα Jotuns (αν δεν έχετε βρει το vault key, μπορείτε πάντα να ελπίζετε ότι θα έχει εδώ). The Petralith Energy Source είναι επίσης σε αυτό το δωμάτιο (στο βάθος αριστερά), οπότε πριν βγείτε από το instance, κοιτάζουμε μήπως κάποιος από το group έχει να κάνει το quest.








Debilkarim the Maker
Ο Debilkarim είναι το βασικό boss του Lower Udas Temple.

Από το 100% μέχρι το 75% Στο πρώτο τμήμα της μάχης θα χρησιμοποιεί ένα petrify skill που κάνει και πολύ damage σε ένα τυχαίο μέλος του group. Το petrification κρατάει 15 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά το ξανακαστάρει. Νομίζω πάντως βγαίνει (είδατε ο cleric??)

Στο 75% o Debilkarim θα χρησιμοποιήσει το Rockfall και το Wave of Fear - και τα δύο ΑοΕs. To Rockfall θα κάνει πολύ damage σε όλους τους κοντινούς παίκτες και το Wave of Fear είναι mass fear. Οπωσδήποτε λοιπόν θα πρέπει να έχουμε καθαρίσει καλά το δωμάτιο από mobs πριν την πέσουμε στο boss.

Στο 50%, o Debilkarim θα κάνει πάλι Rockfall/Wave of Fear μαζί και καπάκι Invoke Energy - το οποίο είναι ένα πολύ δυνατό heal over time, το οποίο του δίνει περίπου 25% της ζωής του πίσω. Πάλι θα σας σώσει ο cleric, αρκεί να έχει το festering wound πάνω του (ή κάτι αντίστοιχο που κάνουν οι τοξότες).

Στο 25% θα κάνει πάλι Rockfall/Wave of Fear combo. Επίσης θα ξεκινήσει να καστάρει το Infernal Rift, το οποίο κάνει teleport ένα μέλος της ομάδας μέσα στο καζάνι και του ρίχνει το movement speed. Τώρα μέσα στο καζάνι έχρι 5 Pyre Souls , οπότε κοιτάμε να βγούμε όσο πιο σβέλτα γίνεται. Προτείνεται να πάρετε Greater Healing Potion, Anti-shock scroll και Run Speed Scroll εάν είστε ο τυχερός. Επίσης είναι καλή ιδέα να τανκάρετε τον Debilkarim σχετικά κοντά στο καζάνι, ώστε ο άτυχος να μπορεί να ξαναβρεθεί με το group σχετικά γρήγορα.

Κοντά στο 0% ο Debilkarim θα βγάλει 6 Pyre Spirits adds (εμ αφού δεν κάθεστε κι εσείς μέσα στο καζάνι!)

Προτείνεται η χρήση summer circle (cleric buff) και fire scrolls.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου